Vi opmuntrer, hvor der er brug for det. Vi håber, at du kan blive inspireret ved at læse om det, vi arbejder med, til at gøre noget i området, hvor du bor. Det er meget enkelt, bare en lille ting ad gangen.

Dette skriftsted (direkte citeret) forklarer hjertet i foreningen Håb for Alle:

“Jeg ønsker, at I skal dele jeres mad med de sultne; at I skal give de hjemløse husly; at I skal give de fattige tøj og gøre, hvad der står i jeres magt for at afhjælpe de behov, der findes omkring jer.”

Esajas 58

Hjemløse og grønlændere

Foreningen Håb for Alle rækker ud til dem, der ikke har et sted at bo. I de kolde måneder deler vi gaver og mad ud, som er doneret af forskellige dagligvarebutikker og kæder som Tiger, Pilgrim, Jysk og andre. Vi står klar med at tilbyde koncerter og også bare hyggelig sang og musik. Man kan få et knus og en samtale, hvis man har brug for det.

En aften var vi inde ved Københavns Hovedbanegård, hvor der samlede sig hjemløse omkring os mens vi sang. Der var især en mand, der sang ekstra højt med, og pludselig lægger han sit hoved på en af sangernes skulder og siger: ”Kan du bede en bøn for mig? Jeg har sunget i kor før i tiden og havde styr på mit liv, men nu er jeg langt væk fra den person, jeg gerne vil være.” Vi fulgte ham ned til en nærliggende cafe, hvor han fik hjælp til at komme videre med sit liv.

Et andet sted vi sang, fortæller de om, at efter en del år begynder de hjemløse at søge om at få et sted at bo, idet de er begyndt at få det bedre. De nævner overfor de kommunale arbejdere, at det er fordi vi er kommet og brugt tid sammen med dem og bygget venskaber med dem.

Et værested fortæller, at grønlænderne glæder sig til hver jul, når vi kommer med gaver og sang.  En leder sagde:  ”Hele dagen har alle været kede af det og savnede deres familier på Grønland, men så kom I! Nu er der sang og glæde og hygge, tusind tak!”

Vi siger tusind tak for støtten til dette arbejde, så det kan fortsætte mange år endnu. Hvis du ønsker at støtte arbejdet med hjemløse og grønlændere.

Kræftramte familier 

Der findes mange familier i Danmark, som er ramt af cancer, og en del har børn, der er ramt af sygdommen. Dem ønsker vi at nå på den bedst mulige måde, da disse familier har brug for støtte, opmuntring og trøst.

Det er en god mulighed at komme på hospice, hvis man er syg og har brug for et sted med ro og hvile og for at nyde den sidste tid med sin familie og venner.

Der er heldigvis mange hospice i Danmark som et godt tilbud til familier. Her er vi rundt for at synge, og cd’erne “Hvis jeg var en and”, ”Tak for alle roser” og ”Fred Hviler Over Land Og By” er givet til hjælp for de kræftramte. De kan købes her og kan ellers høres på Spotify her: https://open.spotify.com/artist/6vV2wlHsVgFsbpr2KGr7Di?si=ThHC3_wYQUi2Xl2l7AT3mw

Respons fra besøg på hospice i Danmark:

“Der var sådan en nærhed, lys og varme, så man kunne ikke andet end at nyde atmosfæren. Utroligt, som I fylder rummet og hele vejen ud på gangen. Tak fordi I var her, vi håber, at I kommer snart igen.”                                                                                                                                                      Roskilde

“Hvornår kommer du igen? Du efterlader en atmosfære af sådan en fred, og sidst du var der sang du præcis de sange, som et par havde valgt til begravelsen et par timer før koncerten. De var så rørte, at de sad og græd under det hele, husker du det?”                                                                   Haderslev

“Kan jeg få sangene ”Tak for alle roser” og ”Min fred” sendt på mail, så jeg selv kan spille dem derhjemme?”                                                                                                                                                Vejle

Jeg hører cd’en ”Tak for alle roser” hele tiden, så min familie spørger, hvornår jeg skal høre noget andet musik. Mine naboer har fået en cd hver, og de hører den også hele tiden!”                                                                                                                                                      Roskilde

“De snakker stadig om dit besøg hos os. Det er det bedste, vi nogensinde har haft af arrangementer.”                                                                                                                             Hvide Sande

“Ring, næste gang du kommer forbi! Vi vil så gerne have et arrangement. ”                            Skive

“Jeg har lavet en sang, og der er kommet et nyt vers til mig, som er et kristent vers. Det var ligesom naturligt og nu giver det hele mening.”                                                                                     København

Lillys sang og fortælling er kommet med i bogen “Tæt på døden – Tæt på livet”, som er fyldt med kunst og indtryk fra frivillige i Foreningen for frivillige på Hospice. Lena fortæller: 

“Vi var blevet spurgt, om vi ville holde en koncert på Hospice Sjælland en tirsdag eftermiddag. Det blev en meget givende dag for både os og de, der var der. Ugen efter kom jeg på besøg, og en kvinde kom direkte hen til mig. Hun fortalte, at hun havde haft det så godt efter koncerten, og at hun havde fået nogle ord, som hun havde skrevet ned på et stykke papir. 

Hun spurgte mig, om jeg ville se ordene, og selvfølgelig ville jeg det. Efter nogen tid kom hun med et lille stykke iturevet papir, hvor der stod meget enkelt:

Kærlighed – Kærlighed

Størst af alt er livets kærlighed

Den har udspring i hjertets uudtømmelige kildevæld

Med omsorg og varme

 

Da jeg læste ordene, kom en melodi straks til mig. Vi sad en snes stykker rundt om kaffebordet, og jeg tog guitaren og satte nogle akkorder på. Efter at have sunget den nogle gange, begyndte alle at synge med, og der blev en varm atmosfære. Jeg så på kvinden og hendes datter, og de så glade og tilfredse ud – det var meget vigtigt for mig, at de kunne mærke, at melodien passede til teksten.

”Sikke meget kærlighed, jeg har i hjertet,” udbrød kvinden, da vi var færdige. ”Jeg er bare blevet mødt med sådan en kærlighed på dette hospice, og jeg har fået det meget bedre med mig selv.” Hun undskyldte sig selv, men alle omkring bordet var enige om, at det var helt i orden og på sin plads at komme ud med ordene.

Hvis du ønsker at støtte arbejdet for de kræftramte familier i Danmark, tryk her.

Håb for Alle’s arbejde i udlandet

Håb for Alle har flere gange besøgt Norge, Sverige, Island, Israel og Færøerne. Her har vi opmuntret mennesker med vidt forskellig baggrund og skæbner; børnehjemsbørn, handicappede børn, hjemløse, kræftramte, beboere på plejehjem, patienter på hospitaler osv.

I Israel har Håb for Alle et stort engagement; støtter både en børnelandsby med anbragte børn, et børnehjem, holocaustoverlevende, trykning af lommebibler osv. Vi har bl.a. formidlet Lego fra LEGO A/S til børn på et cancerhospital.

Børnelandsbyen

Børnelandsbyen er et behandlingssted for anbragte jødiske og arabiske børn, der har været udsat for groft omsorgsvigt og krigstraumer. Her får de hjælp fysisk, mentalt og åndeligt. De får tryghed og kan gå i skole og bliver hjulpet gennem barndommen og teenageårene. Mange børn og teenager der har fået hjælp der, fortsætter kontakten efter opholdet er slut. Børnelandsbyen har store økonomiske behov, da de oplever en stor tilgang af børn i nød. Håb for Alle har gennem mange år besøgt børnelandsbyen og opmuntret børnene med fællessang, leg og samvær. Ligeså støtter Håb for Alle, når der opstår et akut behov.

Børnehjem

Vi støtter desuden tre børnehjem i Israel, hvor der bor mentalt handicappede børn. For eksempel har vi formidlet økonomisk støtte til terapi med hunde.