Historien om  ”Håb for Alle”

I december 2009 begyndte ideen at forme sig til ”Håb for Alle”.

Jeg har altid haft et ønske om at gøre en forskel i bare et menneskes liv.

Det har ligget meget dybt i mig, måske fordi jeg voksede op med, at mine forældre næsten altid havde folk på besøg eller boende, som de hjalp.

De introducerede mig til glæden ved at være noget for andre mennesker, og det har fulgt mig gennem livet.
2009 var et vanskeligt år for mange.  Det var som om verden kom tættere på. Billeder af mennesker i nød fra forskellige steder i verden brændte sig fast på min nethinde, og jeg fik lyst til at rejse rundt i verden og være en opmuntring, hvor det brændte.

Men når jeg tænkte på Danmark gik det op for mig, at behovene er blevet større og større de sidste år. Hjemløse er der blevet flere af i vores samfund, og mennesker har det utroligt svært.

Man behøver ikke længere rejse udenlands for at finde store behov, man kan bare gå en tur ned ad gaden her i Danmark. Jeg begyndte at længes ud til de, som har behov.
Min bedste veninde Camilla Holstein-Ledreborg og jeg var sammen om mange ting, men så skete det, at hun på et tidspunkt fik konstateret kræft. Det var så svært for hende og for alle os, som elskede hende. Hun fik det langsomt værre og værre med sin kræftsygdom, og det virkede, som om intet hjalp. Hele processen var utrolig dyb og givende og samtidig meget svær at gå igennem. En måned inden hun gik bort, talte vi sammen om de drømme vi havde, og hvordan vi altid har ønsket at gøre en forskel. Der, midt i det hele, blev vi enige om at gøre alvor af at starte ”Håb for Alle”. Vi var enige om, at hendes sygdomsforløb ikke skulle være forgæves, og at vi skulle hjælpe kræftramte familier med, hvad der er brug for.
Kort efter stod vi med familier, som stillede sommerhuse til rådighed for familier i krise, som har brug for en ferie, og det blev igen en opmuntring til at fortsætte vores drøm om at komme længere ud.
Jeg valgte at begynde at handle på det, som vi havde talt om, og har arbejdet på at bringe håb til mennesker. Sammen med frivillige har jeg sunget på hospice og på sygehuse og været i samtaler med mennesker, som har det svært.
”Håb for Alle” er en forening, som gerne vil være en opmuntring for indsatte i fængsler, besøgende på væresteder og psykiatriske afdelinger, kræftramte familier og hjemløse.

Vi i Håb for Alle Teamet laver kreative opgaver, komponerer musik, skriver bøger og samler mad og gaver ind til mennesker, som har brug for det. Vi, som står sammen omkring foreningen glæder os til at være en udstrakt hånd til så mange som muligt!

Lena Løbner & Team ” Håb for Alle ” Oktober 2010