Vi er:

En non-profit velgørenheds organisation.

En gruppe af mange frivillige, som gerne vil hjælpe, hvor der er brug for det

To hænder: praktisk hjælp til de svageste og sang/opmuntring og inspiration i kirker og organisationer (se vores tilbageblik på de sidste 10 år nederst på siden)

 

Vi hjælper:

  • Kræftramte familier herunder cancerhospital i udlandet.
  • Hjemløse herunder børnehjem i udlandet.
  • På hospice rundt om i Danmark og udlandet.

Vi synger, snakker og deler gaver ud til de mest trængte. Vigtigst for os er at opmuntre, og at vi bygger relationer, som kan bære frugt på langt sigt.

Værdierne er:

  • Omsorg
  • Nærhed
  • Tid
  • Kærlighed
  • Praktisk hjælp

Samarbejdspartnere:

Bestyrelsen består af:


Lena Løbner er formand og daglig leder af foreningen. Hun er opvokset i Afrika og Danmark, og har komponeret og indspillet musik siden hun var 15 år. Hun har mange års erfaring med at hjælpe mennesker på alle niveauer og har produceret mange cd’er med egne sange og skrevet 2 bøger. Hun er mor til to voksne døtre og mormor til 2 børnebørn.

 

 Miriam Sloth har været frivillig i Håb for Alle siden november 2010. Hun har i mange år lavet forenings- og bestyrelsesarbejde både med unge og med sociale indsatser. Hun har en baggrund som socialrådgiver og arbejder til dagligt som erhvervsmentor.

 

 

 

 Hanne Dalgaard har stor erfaring indenfor foreningslivet. Hun opstartede for år tilbage en forening, som hedder ”Kvinder I Tjeneste”, der også har et aktivt site på Facebook under samme navn. Hanne har tidligere siddet i ledelse i en årrække i kirken, og taler og underviser i mange sammenhænge. Hun er gift med Poul, som er forretningsmand, og sammen har de 3 børn.

 

 

 


10 års tilbageblik Håb for Alle

10.10.10  – 10.10.20

Den 10. Oktober 2010 bliver Foreningen Håb for Alle officielt stiftet. En drøm som Lena Marian Løbner har båret på, bliver endelig en realitet.

Ved udgangen af 2010 efter kun at have været i gang i ca. 3 måneder har der været indsamlet og uddelt gaver til hjemløse, til grønlændere m.fl., faciliteret sommerhuse til kræftramte familier, afholdt koncert i et fængsel, afholdt koncert på Hospice Sjælland hvor Lena også er og synge flere gange, afholdt mange møder rundt omkring i Danmark, og Lena når også at besøge både Malawi og Israel.

Siden da er Håb for Alles arbejde eksploderet og har gennem årene langt fra været afgrænset til nogle enkelte fokusområder, men istedet er der spredt håb og lys til mange forskellige mennesker på mange forskellige måder, mange forskellige steder.

Adskillelige CD’ere er blevet udgivet inkl. en børnecd og en cd med godnatsange. Dvs. 8 cd’er på 10 år.

Der er blevet samlet ind til mennesker, der på forskellig vis har det svært. Akutte behov er blevet afhjulpet.

I en periode fik Håb for Alle doneret gamle og ødelagte mobiler, som vi så sendte til et telefonselskab og fik penge for dem til arbejdet.

I 2011 fik vi faktisk foræret en campingvogn med fortelt, bannere og skilte som vi kunne tage med rundt i Danmark.

En sen aften gik flere af os fra Håb for Alle rundt inde på gågaden i Hillerød for at snakke med mennesker på gaden.

Vi havde allesammen knaldrøde vinterjakker på, hvor der stod Håb for Alle på. For flere af os var jakkerne i total oversize og vi lignede bogstavelig talt nogen der skulle ud og male byen rød.

Det var kort efter at Helle Thorning var blevet statsminister, og nogle “hørte” os sige Håb for Helle, istedet for Håb for Alle. Det syntes vi var meget sjovt – dengang.

På et tidspunkt får nogle frivillige i Håb for Alle foræret 4 tons stof og et halv tons garn som bliver delt ud til skoler mv, og bl.a. til en som strikker tøj til børn i fattige lande.

En bog er udgivet både på dansk og engelsk, og som lydbog.

Håb for Alle har flere gange besøgt Israel, Island, Sverige og Færøerne og opmuntret mennesker med vidt forskellige baggrunde og skæbner; børnehjemsbørn, hjemløse, Holocaust overlevende, børn, voksne og ældre, osv.

I Israel har Håb for Alle nu et ret stort engagement. Her støtter vi både en børnelandsby med anbragte jødiske og arabiske børn, tre børnehjem, Holocaust overlevende, vi støtter indiske jøder i at foretage Aliyah dvs flytte hjem til Israel, vi har støttet trykning af lommebibler osv.

Vi har formidlet hjemmestrikkede trøjer til børn i børnelandsbyen, og LEGO til kræftramte børn på et cancerhospital, også i Israel.

b for Alle har støttet udgivelsen af en bog med 120 vidnesbyrd fra overlevende fra koncentrationslejre via indsamlede midler. Bogen kan nu købes på bl.a. Amazon.

b for Alle hari Danmark hjulpet til både i Frelsens Hær, Kofoeds Skole, Sundholm, Klippen og andre sociale indsatser. Der er blevet indsamlet dyner, soveposer, tøj og endda en topmadras, som så er blevet givet videre til mennesker, der havde brug for det.

Der er blevet sunget mange sange sammen med mennesker i alle lag af samfundet både med åndeligt indhold og populære danske sange.

Gaver er blevet delt ud hver eneste jul til flere og flere personer, mange for hvem julen kan være en svær og ensom tid. Selvom gavernes pengemæssige værdi ikke har været høj, har modtagerne sat stor pris på dem. Nogle år har gaverne fx indeholdt håndskrevne julekort med en personlig hilsen.

Vi har besøgt og sunget i fængsler i Danmark, på Island og Færøerne.

Kirker rundt om i Danmark og rundt om på Island, i Skåne og på Færøerne har haft besøg af Håb for Alle. Ligeså besøges hospicer over hele Danmark jævnligt.

Vi har med medvirket på teltmøder både i Thisted og i Skjern.

Vi har været både i radioen på Island og i Danmark, og vi slap heller udenom at medvirke i et TV show på Island kort efter vi var landet på øen.

Selv Folkemødet har haft besøg af Håb for Alle, hvor Lena sang på Hospice Danmarks stand. Ligeså har Odd Fellow Logen haft besøg af Lena.

Håb for Alle har optrådt på Kultorvet i København, gospel, gøgl og godt humør. En af de frivillige optrådte som klovn og delte balloner ud. Solen skinnede og det var stort at stå i centrum af København og sprede håb og glæde.

Nu ligger et nyt årti foran os og vi i Håb for Alle er fuld af forventning til de næste 10 år. Vi er overbeviste om, at de første 10 år kun varstarten på noget der fortsætter med at vokse. Som de siger i Australien ”The best is yet to come”.